Uitbreiding van BRC-activiteiten: Machinale en manuele verwerking van droge kruiden(mixen)
30/01/2020
30/01/2020 Terug naar nieuws
AMAB behaalt jaar na jaar de BRC-normering voor het verwerken van Naakte Voeding (chocolade, pralines, biscuiterie en confiserie). Onze ervaring in het respecteren van de allerhoogste hygiëne-en kwaliteitseisen in een ‘cleane’ omgeving heeft recent tot een nieuwe stap in ons aanbod geleid.
Om een (nog) meer gediversifieerd aanbod te hebben, ontwikkelden we in onze site te Halle een extra clean room specifiek voor de verwerking van droge kruiden(mixen).
De grootste eye-catcher is onze afvulmachine die bigbags tot 1.000kg kan afzakken naar allerhande verpakkingen tot op 1gram.
Een eerste project leidde tot extra werkgelegenheid voor een team van 7 medewerkers die samen instaan voor:
- Het afzakken van een bigbag (tot 1.000kg),
- Checkwegen en corrigeren van afgevulde verpakkingen,
- Manueel afsluiten met een dop,
- Metaaldetectie van elk individuele verpakking,
- Afsluiten met sluitzegel,
- Labelen met ingrediëntenstickers,
- Printen van Lot/THT,
- Bundelen van losse verpakkingen onder gesloten krimp,
- Plaatsen van een barcode.
Naast het machinaal afvullen behoort uiteraard ook een manuele verwerking van gedroogde ‘kruiden’ zoals vanillestokjes, laurier, bouquet garni, etc. binnen dezelfde strenge kwaliteitseisen.
Bovendien werd er ook in het magazijn een extra afgesloten compartiment met 30 palletplaatsen voorzien voor het stockeren van de verschillende kruiden.
Dit alles kan uiteraard ook verwerkt worden onder ons BIO-certisys certificaat.

Afzakken big bag

Vullen

Checkwegen

Manueel afsluiten dop

Metaaldetectie

Afsluiten met sluitzegel

Labelen ingrediëntenstickers

Bundelen onder gesloten krimp