Case verpakking op maat: paper wrap Leffe per Norcia 2019-10-16T18:28:12+00:00

Case verpakking op maat: paper wrap Leffe per Norcia.

20/06/2017

20/06/2017 Terug naar nieuws

Zondag 30 oktober 2016 werd Centraal-Italië getroffen door een zware aardschok. Vooral de gemeente Norcia bleef zwaar gehavend achter. AB-Inbev schoot in actie en engageerde zich om een Leffe fles te ontwikkelen voor het goede doel, ter ondersteuning van de monniken in Italië. De bijdrage gaat integraal naar de heropbouw van de Benedictusbasiliek in Norcia, die zeer zwaar beschadigd geraakte door de aardbeving. Om de Leffe fles een ambachtelijk cachet te geven ontwikkelde AB-Inbev een gepersonaliseerde paperwrap.

Hoe ondersteunde AMAB deze liefdadigheidsactie?

Een gepersonaliseerde paperwrap mag dan wel een extra cachet geven, vanuit productie standpunt is dit een echte uitdaging. Deze kan namelijk niet machinaal worden aangebracht. Voor deze uitdaging is AB-Inbev bij AMAB komen aankloppen, want AB-Inbev weet dat AMAB garant staat voor oplossingen op maat.

Na een aantal testen ontwikkelde onze technische dienst een tool om de paperwrap kreukloos en vlot rond de flessen aan te brengen. Na akkoord van AB-Inbev bouwden we nog 9 extra tools. Bovendien gingen we nog verder en gaven we ook druktechnisch advies (afmetingen paperwrap, plaatsing en alignering teksten en logo’s, …).

Wij brachten uiteindelijk 100.000 paperwraps aan op twee weken tijd, een geslaagde samenwerking. Wij wensen AB-Inbev een goede verkoop toe zodat de heropbouw van de Benedictusbasiliek vlot kan verlopen.

Meer info op de speciale website Leffe per Norcia

Hieronder foto’s voor en na van de basiliek, en van de heropbouw.

Case verpakking op maat: Leffe per Norcia

De abdij voor en na de aardbeving

Case verpakking op maat: Leffe per Norcia

De heropbouw

Case verpakking op maat: Leffe per Norcia

Het wrappen van de flessen

Case verpakking op maat: Leffe per Norcia
Case verpakking op maat: Leffe per Norcia

De verkoopstand in de Italiaanse retail