Samenwerking met Kriket 2023-10-24T10:56:22+00:00

AMAB ondersteunt de gezonde groei van B Corp bedrijf KRIKET.

24/10/2023

24/10/2023 Terug naar nieuws

Het eten van krekels klinkt misschien een beetje raar, maar bij KRIKET weten ze dat krekels een heel erg slimme eiwitbron zijn. KRIKET is een changemaker. Ze verduurzamen ons voedselsysteem door voedsel op basis van insecten te mainstreamen. En ten tweede verkopen ze gezonde snacks & ontbijt om deze missie te bereiken.  Kortom: een samenleving waarin jezelf verwennen ook goed is voor de planeet én voor je gezondheid.

Bovendien is Kriket nu officieel een B Corp!  Say what?  B-corporaties geloven dat bedrijven voor meer dan alleen zichzelf en hun aandeelhouders moeten werken – het moet voor iedereen werken. Eigenlijk is B Corp de enige bedrijfscertificering ter wereld die de volledige sociale en milieuprestaties van een bedrijf op een holistische manier meet. Gecertificeerde bedrijven zijn wettelijk verplicht te voldoen aan “de hoogste normen van gecontroleerde sociale en milieuprestaties, publieke transparantie en wettelijke aansprakelijkheid om winst en doel in evenwicht te brengen”. Eenvoudig gezegd gebruiken B Corps hun bedrijf als een kracht voor positieve impact; omdat bedrijven samen met overheden en non-profits kunnen bijdragen aan een betere wereld.

AMAB is, als zo’n non-profit bedrijf, dankbaar én fier tegelijkertijd dat we door het verpakken van hun repen kunnen meebouwen aan de toekomst en vooruitgang van KRIKET als B Corp.