Opening wasstraat 17 oktober 2020-01-22T20:49:29+00:00

Lancering eerste wasstraat in België officieel geopend in aanwezigheid van Ministers Zuhal Demir en Jo Vandeurzen

18/10/2019

18/10/2019 Terug naar nieuws

Op donderdag 17 oktober introduceerde AMAB in samenwerking met Festicup en Wash-it de eerste geautomatiseerde en meest energie-efficiënte wasoplossing voor herbruikbare drinkbekers in Europa.  De lancering van onze wasstraat van fabrikant Meiko werd officieel geopend in aanwezigheid van Ministers Zuhal Demir en Jo Vandeurzen.

Volgend jaar treedt de nieuwe wet op het cateringmateriaal in werking en dat betekent dat het op zo goed als alle evenementen verboden is om drank te serveren in wegwerpbekers, blikjes of petflessen. Om de herbruikbare bekers op een veilige en professionele manier snel te wassen is er nu Wash-it.

Het is een initiatief van zeven ondernemers die sociale maatwerkbedrijven groeperen. Heel wat van die bedrijven bevestigden  hun medewerking aan het project om als professionele wasservice hun diensten aan te bieden.  Ook de Federatie van Muziekfestivals in Vlaanderen (FMiV) zal er gebruik van maken.  AMAB is de eerste waspartner in België die in haar vestiging in Asse voor het reinigen en drogen van herbruikbare bekers zal instaan.  Door voor Wash-it te kiezen steunen organisatoren en overheden ook de tewerkstelling in sociale maatwerkbedrijven.

Maandenlang heeft AMAB deze lancering samen met haar partners voorbereid, en het was een schot in de roos: tal van klanten en stakeholders kwamen kennismaken met ons nieuwe initiatief.  Beleef hieronder de lancering van onze wasstraat.  Ons initiatief kreeg ook veel persaandacht, onder de filmpjes de link naar de verschillende persartikels.

Dit is echter nog maar het begin, AMAB en haar partners gaan verder op de ingeslagen weg, met het oog op een groenere en circulaire economie!

Zuhal Demir opening wasstraat AMAB
Ja Vandeurzen opening wasstraat AMAB
Radio 2 wasstraat

Geluidsfragment Radio2. Dat kan je beluisteren hieronder

Een leuk impressum van de opening.

Verslag van Ring TV over de opening.

Filmpje met minister Zuhal Demir, die de opening bijwoonde en toesprak.