Sibelga start langdurige samenwerking met maatwerkbedrijf AMAB 2023-10-12T17:24:08+00:00

Sibelga start langdurige samenwerking met maatwerkbedrijf AMAB

12/10/2023

12/10/2023 Terug naar nieuws

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) draagt Sibelga, gelegen in Brussel, hoog in het vaandel. Sibelga is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om hun activiteiten te verduurzamen op zowel economisch, sociaal als milieuvlak.

Rekening houdend met het sociale aspect, publiceerde Sibelga in 2022 een opdracht die uitsluitend was voorbehouden voor bedrijven die de maatschappelijke en professionele integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of kansarmen tot doel hebben. Deze opdracht werd in april 2023 gegund aan maatwerkbedrijf AMAB. Gedurende meerdere jaren (maximaal 8) zal AMAB aan Sibelga jaarlijks 65. 000 kabels met kabelschoenen of hulzen leveren, o.a. in het kader van de verdere uitrol van de digitale meter.  Door de centrale ligging van de hubs van AMAB (Zaventem-Asse-Halle) en de ligging van Sibelga blijven de transportkosten en rijtijden laag, wat hun voetafdruk verkleint.

Deze samenwerking is nog maar het begin: het is hun intentie om de samenwerking met maatwerkbedrijven voor gelijkaardige artikelen en activiteiten uit te breiden. Hiermee ondersteunt Sibelga de sociale economie in België en zorgen ze voor tewerkstelling voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  AMAB is hen hiervoor zeer dankbaar.

AMAB bij Straffe Streken