Optimalisatie van de displayzone 2021-08-23T15:15:21+00:00

Optimalisatie van de displayzone

23/08/2021

23/08/2021 Terug naar nieuws

Optimalisatie van de displayzone

Om aan de stijgende vraag van haar klanten te voldoen had AMAB nood aan een optimalisatie van de displayzone. Dit om de output te verhogen door een efficiënter proces te implementeren waarbij bovendien de ergonomie voor de maatwerkers prioritair was.

In de voormalige werkzone moesten de werknemers zowel de onderste als bovenste lagen van de display vullen over een hoogte van 1,40m. Gezien de grote volumes en het gewicht van de producten stond deze werkwijze onder druk.

Aan de hand van een doorgedreven interne analyse bracht AMAB haar specifieke behoeftes in kaart. Samen met Easy Systems werd er gezocht naar de perfecte oplossing waaruit al snel een duidelijk concept volgde. Met deze basis lay-out kon Easy Systems vlot aan de slag om de lijnopstelling te finaliseren.

Efficiëntieverbetering van 20% voor AMAB

Een simpele oplossing met een grote impact. Easy Systems installeerde een ergonomische rollenbaan voor het vullen van de displays. Zo vertrekken de displays nu op een transportband waarbij de medewerkers de onderste lagen eenvoudig vullen. Vervolgens gaan deze displays via een liftsysteem naar een lager niveau, zo kunnen ook de bovenste lagen eenvoudig worden aangevuld. Ten slotte komen de displays aan op het inpakstation, waar ze dan worden opgehaald voor distributie.

“De lijnpost optimalisatie heeft geleid tot een verhoogde output en een hogere werkvreugde bij onze maatwerkers. Door de duidelijke lijnstructuur konden we de werkposten ook snel omschakelen naar corona veilige afstanden, zodat de continuïteit gewaarborgd bleef” aldus Lars Dedobbeleer , Process, Innovation & Planet Manager.

Vlotte samenwerking en een mooie kijk op de toekomst

De samenwerking tussen AMAB en Easy Systems is altijd vlekkeloos verlopen. De drang om te verbeteren was langs beide partijen heel aanwezig en dit is te merken in het resultaat.

“We hebben een eigen technische dienst die zeer graag werkt met de materialen van Easy Systems. Ook de flexibiliteit en uitbreidbaarheid van het systeem is een groot pluspunt.” Vertelt Lars.

Bron artikel: easy-systems.eu/efficientieverbetering-van-20-met-focus-op-ergonomie/www.easy-systems.eu

AMAB bij Straffe Streken
AMAB bij Straffe Streken
AMAB bij Straffe Streken
AMAB bij Straffe Streken
AMAB bij Straffe Streken