AMAB aanwezig op de Nieuwjaarsreceptie van Straffe Streek 2020-02-03T20:17:43+00:00

AMAB vzw was aanwezig op de Nieuwjaarsreceptie van Straffe Streek

04/02/2020

04/02/2020 Terug naar nieuws

AMAB vzw was aanwezig op de Nieuwjaarsreceptie van Straffe Streek. AMAB vzw zet in op de korte keten en wil als partner van Straffe Streek toegevoegde waarde brengen.

Wat is Straffe Streek?

Dat Vlaams-Brabant rijk is aan streekproducten is geen mysterie. Het succes van streekproducten ligt voor een groot deel aan zijn authentieke smaak en kwaliteit. Steeds meer mensen geloven in lokale, biologische en betrouwbare producten.  Wie lust nu geen puur en vers product, vooral als dat streekproducten zijn die met ambacht en liefde worden gemaakt?

Het gebruik van streekproducten biedt ook heel wat voordelen. De ecologische voetafdruk wordt ermee verkleind en het geeft ook een identiteit aan de streek. De productie van streekproducten creëert tevens ook een grotere naamsbekendheid van een gemeente. Zo wordt er indirect kleinschalige recreatie en toerisme ontwikkeld, wat dan weer leidt tot een stimulering van de lokale economie en regionale werkgelegenheid. Dit zijn slechts enkele voordelen van de productie van streekproducten, hét bewijs waarom het belangrijk is om te blijven investeren in onze lokale producenten.

AMAB bij Straffe Streken
AMAB bij Straffe Streken
AMAB bij Straffe Streken
AMAB bij Straffe Streken
AMAB bij Straffe Streken