Brouwerij Boon scoort opnieuw hattrick op World Beer Awards 2020-09-22T15:59:35+00:00

Brouwerij Boon scoort opnieuw hattrick op World Beer Awards

22/09/2020

22/09/2020 Terug naar nieuws

De World Beer Awards 2020 zijn gekend. Een internationale jury proefde honderden bieren uit de hele wereld. Voor brouwerij Boon leverde een deelname aan de prestigieuze wedstrijd een hattrick op in de categorie geuze.

Brouwerij Boon won op de Wold Beer Awards maar liefst vier medailles. Drie daarvan vielen in de categorie geuze. De Geuze Mariage parfait werd bekroond met een gouden plak. De tweede plaats ging naar de Oude Geuze Boon Black Label 4, het brons was voor Oude Geuze Vat 108 bis. In de categorie kriek pakte Kriek Boon een zilveren medaille.

“Het is niet onze eerste hattrick op een internationale biercompetitie”, vertelt Karel Boon. “In 2018 zorgden we al eens voor die stunt op de Brussels Beer Challenge door zowel het goud, het zilver als het brons binnen te halen. Vorig jaar haalden we op de Wold Beer Awards zelfs vijf medailles maar geen hattrick.”

Erkenning

“Prijzen winnen is natuurlijk altijd fijn. Het is een vorm van erkenning door kenners.  Maar ook AMAB, ons partner maatwerkbedrijf te Halle, mag delen in die vreugde.  Alle prijswinnende bieren gaan door hun handen.  AMAB brengt met een etiketteermachine op een hoogkwalitatieve manier de labels aan op onze flesjes, voorziet ze daarna van de houdbaarheidsdatum en lotcode en beheert het verpakkingstraject tot aan het afgewerkt product.  Brouwerij Boon beschouwt AMAB als een betrouwbare partner en daarom zijn ze ook een deeltje van de kracht van brouwerij Boon.”

Bron: Het Nieuwsblad