Uitbreiding machinepark/dienstverlening met banderolleren 2022-10-24T20:31:22+00:00

Uitbreiding machinepark/dienstverlening met banderolleren

24/10/2022

24/10/2022 Terug naar nieuws

Ondanks de algemene woelige economische periode tracht AMAB vzw het verschil te maken door verder te investeren in haar machinepark. Met de recente opstart van 2 volautomatische ATS-banderolleerlijnen bieden we een antwoord op zowel de economische als ecologische uitdagingen waar onze maatschappij voorstaat.

Jaarlijks maakt AMAB ruim 22 miljoen verpakkingen voor verschillende klanten. Deze verpakkingslijnen bieden een ideaal werkaanbod voor onze medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Gezien de grote druk op de beschikbaarheden van grondstoffen en de hoge energiekosten zijn we op zoek gegaan naar een future proof alternatief.

Sinds september zijn onze eerste 2 lijnen actief waardoor we intussen reeds 9 referenties, die samen goed zijn voor meer dan 1 miljoen verpakkingen, op jaarbasis kunnen omzetten.

Wat biedt zo’n banderoleermachine  als voordelen?

  • 1 lijnopstelling = tewerkstelling voor 5-8 personen
  • Geen krimptunnels meer nodig door ultrasoon seal = 15kW minder verbruik/uur
  • Banderol van 50µm met breedte van 28 of 48mm
  • Tot 70% foliereductie tov krimpverpakking

AMAB bekijkt momenteel de mogelijkheid om dit aanbod in de komende maanden nog verder uit te breiden met oog op aanvullende capaciteit.

Deze machines zijn een aanvulling op ons huidige machinepark waarbij we reeds (open en gesloten) krimp, bundel en flowpack aanbieden.

AMAB bij Straffe Streken
AMAB bij Straffe Streken
AMAB bij Straffe Streken