Fusie maatwerkbedrijven 2019-10-16T18:54:46+00:00

Drie maatwerkbedrijven fuseren tot AMAB

15/01/2016

15/01/2016 Terug naar nieuws

“Onze medewerkers zijn snel inzetbaar, leveren hoge kwaliteit en kunnen uiteenlopende opdrachten aan!”

De beschutte werkplaatsen De Floere (Halle), BW Asse en Dymka (Zaventem) zijn begin januari 2015 samengesmolten tot de koepelorganisatie ‘Associatie MAatwerkBedrijven’ (AMAB). Hierdoor kan deze vzw een groter actieterrein bestrijken.

Met een 800-tal werknemers kan het bovendien nog flexibeler optreden en kunnen snel nieuwe, kleine en grote opdrachten worden opgestart. Door aan AMAB vzw werk uit te besteden, verloopt de eigen productie van je bedrijf eenvoudiger, goedkoper én sneller. Door het bundelen van kennis en ervaring biedt AMAB de gepaste oplossing voor elke vraag.

“Met de vzw AMAB staan we nu sterk in de hele Rand rond Brussel”, zegt Sales Manager Bram Carrein van de vestiging in Asse. “We hebben het volledige commerciële team en onze aanpak geoptimaliseerd, en bieden aan zowel multinationals als KMO’s van bestelling tot het afgewerkt product een follow-up zeer kort bij de klant. We hebben één centraal contact per klant die het hele traject opvolgt. Of het nu voor het verpakken van koekjes of pralines is, of het bouwen van displays, het samenstellen van een geschenkverpakking: onze kracht is dat we flexibel kunnen reageren op zeer specifieke vragen. De klant hoeft geen dure interimarbeid of eigen personeel in te schakelen voor een job die sowieso niet tot zijn corebusiness behoort. Het is voor een regulier bedrijf vaak interessant om niet-kerntaken uit te besteden aan ons maatwerkbedrijf. We kunnen het werk uitvoeren in één van onze drie vestigingen of met een team ter plaatse komen om de opdracht binnen de afgesproken termijn af te werken. Met een team op continue basis in uw bedrijf repetitieve taken uitvoeren is ook een optie. Zijn er plots meer of minder mensen nodig? Geen probleem: wij passen onze inzetbare krachten meteen aan”, weet Carrein.

Accurate follow-up De fusie tussen de drie vestigingen heeft ook als voordeel dat werken tussen de vestigingen kunnen worden verdeeld volgens hun specialiteit. In Asse is dat onder andere krimpverpakkingen, flowpack, display assemblage, allerlei manuele handelingen én er is ook een groendienst. En ook de twee andere vestigingen hebben hun specialisatie. Sales Manager Dieter Vanackere van de vestiging in Halle: “In Halle is AMAB gespecialiseerd in het verpakken van allerhande voedingsproducten zoals biscuiterie, chocolade, pralines, enzomeer. We werken volledig volgens de strengste voedselveiligheidsnormen van het FAVV en we zijn ook BIO-gecertificeerd, en vanaf september hebben we ook het BRC-certificaat. Maar de vestiging is ook gespecialiseerd in verpakking en enclavewerking. We hebben maandelijks overleg met de klant en krijgen meetbare KPI’s vooropgesteld. Een KPI-score van 95 tot 100 procent is zeker niet uitzonderlijk, en we maken dan ook goede afspraken en zorgen voor een accurate follow-up.”

Groot werkvolume “In Zaventem is AMAB gespecialiseerd in co-packing, postpress, mailing en elektromontage”, pikt Sales Manager Joëlle van der Veeken van de Zaventemse vestiging in. “We hebben er 2.000 palletplaatsen, wat maakt dat we een groot werkvolume makkelijk aankunnen. Daar moet je ook nog eens de 3.500 palletplaatsen van Asse en de 1.500 palletplaatsen van Halle bijtellen. Er is ook een deel geconditioneerd voor het bewaren van voedingsmiddelen. De drie vestigingen hebben dus samen in totaal ruim 7.000 palletplaatsen, wat maakt dat AMAB grote hoeveelheden aankan. Ongeacht het gegeven dat ze zich meer en meer gaan focussen op hun specialiteit, biedt de overlapping van activiteiten de mogelijkheid om jobs uit te wisselen tussen de drie vestigingen. Met de implementatie van het nieuw ERP-platform kunnen we elke job vlot opvolgen, van offerte tot facturatie en over de 3 sites heen. Alle goederen worden bij aanvang van elk nieuw proces gescand, zodat we ‘live’ de bestelling kunnen opvolgen. Als een klant bijvoorbeeld een grote partij goederen bij ons laat verpakken, weet hij onmiddellijk hoe ver we staan, en waar en wanneer alles wordt opgeleverd. Flexibeler kan niet’, wijst van der Veeken naar het computerscherm.