AMAB quizt ten voordele van Music for Life 2019-10-16T18:11:52+00:00

AMAB quizt ten voordele van Music for Life

13/12/2017

13/12/2017 Terug naar nieuws

Enkele AMAB medewerkers sloegen de handen in elkaar en organiseerden op vrijdag 1 december 2017 ten voordele van de Warmste Week van Studio Brussel de eerste editie van “AMAB’s Quiz voor Music for Life”.

Wat voorafging

Maatwerkbedrijven, de voormalige beschutte werkplaatsen, zijn bedrijven die mensen tewerkstellen die niet in het ‘reguliere’ arbeidscircuit terecht kunnen. Ons doel is sociaal, onze middelen zijn economisch. Maatwerkbedrijven als AMAB ontvangen een subsidie om de individuele noden op maat van de werknemers te kunnen ondersteunen.  Wij zijn de maatschappij dankbaar voor die steun.  Om die reden wilde AMAB eens iets terug doen voor de maatschappij.  Een concept was geboren: quizzen voor Music for Life!

Concreet

De refter van AMAB te Asse bood plaats aan 20 ploegen van 4 personen. Elk team betaalde € 20 inschrijvingsgeld.  AMAB verdubbelde die inschrijvingsgelden. Naast AMAB medewerkers namen ook klanten, syndicale relaties en bevriende federaties deel.  Een team van vrijwilligers zorgden ervoor dat de quizzers een echte “pen en papier”-quiz konden betwisten en hadden oog voor het laven van de dorstigen en het voeden van de hongerigen.  Onze deuren gingen open om 18u30 en om 19u15 werd de eerste vraag al afgevuurd.  125 vragen later mocht onze koepelfederatie, Groep Maatwerk, de meest prestigieuze quiz in de sociale economie op hun naam schrijven.

Belangrijk

Het originele aan onze quiz was dat er geen prijzen te winnen vielen, maar dat het winnende team op de website van De Warmste Week  zijn goede doel of actie mocht kiezen en de opbrengst hieraan schenken. De quiz leverde uiteindelijk  1.135,46 euro op.  Groep Maatwerk doneerde met veel plezier het prijzengeld aan de ALS LIGA.

Hieronder een collage van een aantal sfeerbeelden.

AMAB quizt ten voordelen van music for live
AMAB quizt ten voordelen van music for live

Resultaten van de quiz:

quiz amab resultaten