Assemblage Pig Cough Monitor 2018-03-22T20:11:13+00:00

AMAB ondersteunt een project van Soundtalks waarbij het hoesten van varkens gemonitord wordt

21/03/2018

21/03/2018 Terug naar nieuws

AMAB werkt graag samen met starters, zo ook SoundTalks, een nieuwe spin-off van de KU Leuven en de universiteit van Milaan.

Soundtalks houdt zich bezig met het ontwikkelen van algoritmes voor geluidsanalyses, en heeft nu een systeem ontwikkeld waarbij ze in varkensstallen microfoons hangen die detecteren welke geluiden de dieren maken, de Pig Cough Monitor.

Hoe heeft Soundtalks dit systeem ontwikkeld?

Via dit systeem wordt hoesten bij varkens opgespoord, met als doel het antibioticagebruik te doen dalen. De analyse van het systeem is immers veel accurater dan menselijke detectie. Zo wordt veel sneller duidelijk welke dieren ziek zijn en welke niet en moeten alleen de zieke dieren antibiotica krijgen.

Pig cough monitor

Eerst werd er een databank aangelegd met varkensgeluiden, waarbij een algoritme ontwikkeld werd dat het hoesten van het knrorren onderscheidde. Momenteel lopen de eerste live testen, in België en Italië. Wordt er in een bepaalde stal meer gehoest dan normaal, dan krijgt de boer een SMS. Daardoor kan die sneller optreden, en zijn varkens sneller en gezonder laten opgroeien.  Soundtalks heeft inmiddels een overeenkomst om het product wereldwijd te verdelen.

Welke rol speelt AMAB hierin?

De Pig Cough Monitor wordt volledig geassembleerd in de assemblageafdeling te Zaventem.

Dit gaat van het voorbereiden van de kabels, het maken van de draadbomen, het solderen, het bevestigen van de connectoren en het riveteren van de zijpanelen tot de eindassemblage van de koffer.

assemblage pig cough monitor

Bekijk hieronder een filmpje van het VRT nieuws over de Pig Cough Monitor

Filmpje varkens
Pig Cough Monitor